Duurzaam

Duurzame speeltoestellen

Houtplezier en duurzaamheid

Houtplezier heeft het helemaal anders aangepakt. Het is begonnen bij het gebruik van de juiste materialen voor het produceren van de speeltoestellen. Onze speeltoestellen zijn hoofdzakelijk gemaakt van Bilinga hardhout, Roestvast staal en HDPE kunststof. Deze materialen geven onze producten hun lange levensduur. Daarnaast dragen slimme ontwerp oplossingen bij aan de duurzaamheid van onze Speeltoestellen.

Houten speeltoestellen

Het hoofdbestanddeel van onze producten is hardhout. Dit is hardhout van zeer hoge kwaliteit en heeft dan ook duurzaam- heidklasse 1. Bilinga is zo bestendig tegen weersinvloeden dat wij geen gebruik hoeven te maken van ankers maar onze staanders direct in de grond funderen. Wij geven 10 jaar garantie op onze speeltoestellen.Al het hout dat Houtplezier gebruikt komt uit duurzaam beheerde bossen en heeft dan ook een 100% FSCĀ® label. Wij vinden de kwaliteit van ons hout zeer belangrijk maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van het milieu.

Milieuvriendelijk

De speeltoestellen van Houtplezier zijn voor het grootste gedeelte recyclebaar. De materialen van onze producten zijn aan het einde van hun levensduur gemakkelijk weer te scheiden en her te gebruiken. Daarnaast maken wij geen gebruik van lak, coating, verf of andere chemisch processen om onze materialen te verduurzamen.

Houtplezier heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om milieu verantwoord te ondernemen en proberen onze doelen elk jaar scherper te stellen.