Over Houtplezier

Spelplein v1f14

Spelplein Lucas

Spelen en bewegen op het schoolplein.

Houtplezier introduceert een nieuw speelconcept voor op het schoolplein. Speel meer dan 16 klassieke en bekende schoolplein spellen zoals; trefbal, blindemannetje, frisbeestrijd en apenkooien. Maar het is natuurlijk nog leuker om samen je eigen spel te verzinnen.

Het spelplein is een grote vierkante speelomgeving met gekleurde belijning omringd door stappalen en doel elementen. Het spelplein is zo ontwikkeld dat het de onderlinge competitie en sociaal spel stimuleert.

Het spelplein verveelt nooit.

Kinderen die elke dag op hetzelfde schoolplein spelen raken snel uitgekeken op traditionele speeltoestellen. Hierdoor zullen ze zich gaan vervelen en de speeltoestellen verkeerd gaan gebruiken ze zullen bijvoorbeeld op het dakje klimmen. Het spelplein zal blijven uitdagen en blijven boeien.

Daarnaast zijn kinderen van de hogere basisschool klassen op het schoolplein vooral bezig met competitie en balspellen. Het spelplein biedt hier de perfecte omgeving voor en stimuleert zo deze manier van spelen.

Gymmen op het spelplein. 

Het is ook mogelijk om het spelplein te gebruiken voor de gymles. Het sluit aan op de methode bewegingsonderwijs in het speellokaal. Houtplezier levert bij het spelplein een beknopte omschrijving voor 16 spellen.

Share this post